A Gault&Millau értékelte pincészetünket és borainkat

Köszönjük a Gault&Millau-nak, hogy értékelte a pincészetünket és 3 borunkat!

Pántlika Pincészet 2 szőlőfürt
Mintegy 40 hektáros birtok, amely a rendszerváltás óta színesíti a hazai borkínálatot. 2011-ben a borászat technológiája teljesen megújult. Jelenleg a kínálat háromnegyed részét a fehérborok adják, amelyek alapvetően reduktív iskolázásúak, könnyen ihatók, a szélesebb fogyasztótábort célozzák. A dűlőszelektált, érlelt fehérborokra érdemes odafigyelni, akárcsak a birtok cabernet sauvignon-tételeire.

Cabernet Sauvignon 2012 13 pont
Meggyes, bogyós gyümölcsök, hordós érlelés jegyei az illatban. Mély színárnyalat. A korty lendületes, teli érett gyümölcsökkel, érett, nagy mennyiségű tanninokkal, érett savakkal, amelyek egészen jó szerkezetet alakítanak. Remek anyag, kicsit sok hordós jelenléttel.

Agyaglik (Dörgicsei olaszrizling) 2015 13 pont
Virágos, virágporos, érett alapanyagra utaló illat. Kóstolva sem okoz csalódást, a jó arányú kortyban érett gyümölcsök, szép ízek, finom lecsengés és kerek savak alkotnak alacsony (12%-os) alkoholon megfogott, meglepően jó egyensúlyt. Nagyon jól iható, élvezetes, példaadóan szép egyensúlyú és nagyon balatoni világú olaszrizling.

Gálickő Sauvignon Blanc 2013 13 pont
Érett illatában nyoma sincs a piacos sauvignon harsányságának. A lendületes korty kellemesen telt, benne szép érettség, telt ízvilág, a hordós érlelésre utaló jegyekkel, finom ásványossággal. A hordóhasználat még finomítható, de a markáns savaknak köszönhetően a tartalmas bor több korty után sem ül le, élvezetes, jól iható marad.

Gyertek el, kóstoljátok meg borainkat Ti is! Vagy nézzetek be a budapesti Borházunkba!